Opruimen? Ik??!! (*)

Uittreksel uit een anonieme brief van een nog anoniemer JVL-lid

Er wordt de laatste tijd door onzen trainer en nog wa andere mensen van de club nogal wat afgezaagd over de orde en netheid in de Blauvenne. Hoezo?!

 • Na de training laat ik alle ballen verspreid over het veld liggen. Zo kan de volgende ploeg direct beginnen sparren, als ze hun enkels niet breken tenminste. Ook de ballen achter de tribune laat ik liggen, dat klinkt als een superleuk opwarmspel voor de volgende trainer! Graag gedaan!
 • Het net en de palen mogen blijven staan waar ze staan. Zo kunnen ze vergroeien met de bodem, en hebben zaalvoetbalploegen enkele extra obstakels tijdens hun training. De Blauvenne is immers toch van ons, en andere sportclubs moeten maar een andere locatie zoeken. Dat de Blauvenne daardoor binnen enkele jaren wordt afgebroken, tjah dat zijn zorgen voor later. YOLO!
 • Lege drankflessen moeten gewoon op of achter de bank gegooid worden, bankzitten is toch niks voor een talent als ik. De kuisvrouw kan zo haar werkdag beginnen met een leuk zoekspelletje, mijn zweetpollen en speeksel krijgt ze er gratis bij. De vuilbakken in de sporthal zijn decoratie, het zou zonde zijn om daar afval in te gooien.
 • Mijn trainer moet mij niet vertellen wat ik moet doen, daar heb ik al een moeder voor. Dus na de training maak ik dat ik weg ben, “toevallig” moet ik dringend weg. Den opruim is “voor ene keer” voor mijn ploegmaats. Enfin, eigenlijk voor mijn trainer, want de rest van mijn ploeg moest “toevallig” ook “dringend” weg. Het terrein klaarzetten, daar hou ik mij al helemaal niet mee bezig. Ik steek het te laat toekomen wel op mijn pa.

sport-op-de-stort-katwijk

 • De wc’s en kleedkamers zijn oud, in die tijd was het nog de bedoeling om wc-papier gewoon op de grond te gooien. WC-rol-houders zijn te modern, ik snap dat systeem niet. Als het wc-papier op is, jammer voor de volgende. Zakdoeken dienen voor iets, nietwaar.
 • De cafetaria gebruik ik als vuilnisbelt. Als ik mijn leeg pak chips onder de zetel verstop, brengt de chips-fee me zeker en vast een nieuw zakje onder mijn kussen deze nacht. We kunnen onder de zetels een mooie verzameling aanleggen, zodat de mieren daar terwijl ook hun nieuwe huis kunnen maken. Een win-win-situatie!
 • Volle vuilzakken in het café? De mannen van de vuilkar komen die binnen een halfuur zeker ophalen, en een nieuwe steken. En besproeien met een vleugje dennengeur, denk ik. Negeren dus, die handel.
 • Als mijn pint of fleske leeg is, moet dat op het dichtstbijzijnde horizontale vlak geplaatst worden, waar ik me ook bevind. Bij voorkeur de grond, het terras, de vensterbank of alleszins een plaats zo ver mogelijk van den toog, zie dat het daar af valt… Terugplaatsen in den bak? Daarvoor moet ge ongetwijfeld lang gestudeerd hebben.
 • Ze maken de pakskes chips toch nimeer gelijk vroeger, volgens mij zit daar een lek in. De helft van de inhoud valt dus ook op de grond, en dat geeft een leuk contrast met de donkere tegels. Niets aangenamer dan een soort Twister te spelen tussen verdwaalde chips! Ik laat die dan vooral ook liggen, en doe alsof ik niks heb gezien. Idem voor het smossen van drank trouwens, altijd lachen als iemand anders daar in trapt.
 • Ik ben allergisch voor afwasmiddel, ik krijg daar jeuk van en dan begint daar vocht uit te komen… Redenen genoeg om te rekenen op de kabouters dus. Het JVL-Café-Team heeft toch niks te doen, dus zij zullen elke dag wel langskomen om mijn vuil achter mijn gat op te ruimen. Al een geluk dat ze dit volledig vrijwillig doen, die hebben sowieso vrije tijd teveel en geen druk leven zoals ik.
 • De stoelen, tafels en zetels zijn volgens mij gekoppeld aan een automatisch GPS-gebaseerd rail-systeem waardoor ze vanzelf terug op hun plaats terechtkomen. Ik probeer dus een zo origineel mogelijke combinatie te vormen van deze voorwerpen, zodat de bezoekende ploegen de indruk hebben dat het hier een soort opgewaardeerd bergkot is, of een recyclage-winkel. Lachen!

(*) Ontdek het sarcasme in deze tekst en win een citytrip naar het containerpark!! SMS “HOERA VOOR ORDE EN NETHEID” naar het nummer 64581548794397784533647. Veel succes…