Dag 4 – Vrijdag 25/08

Trainen, trainen en meer trainen! De laatste volledige trainingsdag in de aanloop naar de onderlinge tornooien van zaterdag. De vermoeidheid begint uiteraard te wegen, de ideale manier om de techniek aan te spreken dus!

De deelnemers werden vandaag gewekt met hevige heavy metal muziek, het dagthema is dan ook Graspop. Ook het dorpsspel stond volledig in het teken van de metalheads, want elke groep moest een groepslid omtoveren tot Graspopper van dienst. Zwarte kledij, de nodige schmink, kettingen en tattoos; de inwoners van Sankt-Vith kregen toch maar vreemd op bij het tegenkomen van onze kampgangers.

  

Elke groep kreeg de opdracht een festivalaffiche te ontwerpen, met de nodige creatieve resultaten. Maar na een dagje Graspop-muziek was iedereen toch een beetje blij met het wederkeren van de rust… De lichten gingen iets sneller uit bij de meesten, vermoedelijk al met het oog op de Tomorrowland-Madness van zaterdag!!

Bekijk hier alle kampfoto’s van #zk17…

 

Dag 3 – Donderdag 24/08

Ongeveer middenin de intensieve kampweek, en dan staat traditioneel het groepsspel op het programma. Kim, Yentl en Inne organiseerden een festival-spel op ons kampdomein, waarbij de deelnemers hun ticket voor de fuif op zaterdagavond bij elkaar moesten puzzelen. Alle aspecten van het festivalleven werden getest bij onze deelnemers: van foodtrucks tot het creatief opzetten van een tent met bezemstelen en lakens.

Het finalespel viel extra in de smaak bij alle deelnemers, want op een helling werd een buikschuifbaan geïnstalleerd met water en bruine zeep. De ene deelnemer al iets eleganter dan de andere, maar iedereen is veilig beneden geraakt.

      

’s Avonds vertrokken onze 16-plussers nog voor een stevige dropping onder leiding van Frank & Dirk. Ook al kregen sommige begeleiders grijze haren van het gebrek aan oriëntatie bij sommigen, rond 23u kwam ook de laatste groep toe op de kampplaats. De omgeving en bossen van Sankt-Vith kennen alvast geen geheimen meer!

Bekijk hier alle kampfoto’s van #zk17…

 

Dag 2 – Woensdag 23/08

Op dag 2 werd er keihard getraind door onze 6 trainingsgroepen. Zowel in de sporthallen als op het beachterrein vloeide heel wat zweet, want het is ferm warm in de Oostkantons! Water en fruit gaan vlotjes de deur uit, en het sportief kampthema “gaan veu den bal” (danku Kristof voor de prachtige omschrijving) zorgt voor heel wat extra motivatie en inzet.

’s Avonds stond de muziekkwis op het programma, onder leiding van Ilke en Robin, op kamp ook wel bekend als Beauty & The Beast. De jongsten werden ondervraagd over hedendaagse muziek, vooral het neuriën van songs door de begeleiding was behoorlijk hilarisch om te zien. Een verdieping hoger probeerden de oudste ploeggenoten verschillende volksspelen te winnen, om zo hun bijdrage te doen aan het puntentotaal. Een geweldig geslaagde avond met oververdiende winnaars!

      

Bekijk hier alle kampfoto’s van #zk17…

 

Dag 1 – Dinsdag 22/08

Na een vlotte rit doorheen Vlaanderen en Wallonië arriveerde de bus festivalgangers in het zonovergoten Sankt-Vith. Het festivalterrein werd tijdig in gereedheid gebracht door de begeleiders zodat de muzikale Pukkelpop-sferen volop aanwezig waren!

In de namiddag stond al meteen een eerste training gepland, de trainers legden er meteen de pees op. Nu iedereen nog blessurevrij en uitgerust is, werd er stevig getraind! Bij sommigen lag de kennismaking met de Duitse keuken misschien een beetje op de maag, naar goeie jaarlijkse traditie :-)

 

Na afloop van het avondeten barstte het kamp dan echt los: de zoektocht naar de Gestolen Gitaar kon beginnen. Eén van de begeleiders blijkt een ordinaire dief te zijn, waarnaar de deelnemers op zoek moeten door intensief speurwerk doorheen de week. Aan de hand van dagelijkse tips kunnen de deelnemers achterhalen wie de dader is…Spanning en suspens verzekerd…

De rustige avond werd dus gevuld door de zoektocht van onze jonge detectives. Tot morgen voor het verslag van de eerste volledige Rimpelrock-trainingsdag én de bijhorende Muziekkwis.

Bekijk hier alle kampfoto’s van #zk17…